Hotet mot säkerheten på nätet - Svenska Alarm Hotet mot säkerheten på nätet - Svenska Alarm
Våra produkter för hemmet

Ett uppkopplat larm som ger dig full kontroll över ditt hem. Med vår smarta app håller dig ständigt uppdaterad.

Kamerabevakning med högupplösta kameror som streamar live-video till din app.

Rökdetektorer som pratar med varandra ger ett effektivt skydd vid brand.

För dig som redan har utrustningen och vill ansluta till larmtjänst.

Batterier, brickor och andra tillbehör beställer du enkelt i vår webbutik.

Kom igång!

Räkna ut hur mycket pengar du kan spara genom att äga ditt larm. Allt du behöver göra är att svara på fyra enkla frågor!

Träffa några av alla våra nöjda kunder.

Redo för ett nytt larm?

Fyll i ditt telefonnummer för prisförslag. Någon av våra trevliga medarbetare återkommer till dig inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Våra produkter för företag

Ett uppkopplat larm som ger dig full kontroll över din arbetsplats. Med vår smarta app håller du dig ständigt uppdaterad.

Kamerabevakning med högupplösta kameror som streamar live-video till din app.

Ett portabelt larm som är perfekt för byggarbetsplatser och evenemang.

För dig som redan har utrustningen och vill ansluta till larmtjänst.

Batterier, brickor och andra tillbehör beställer du enkelt i vår webbutik.

Kom igång!

Räkna ut hur mycket pengar du kan spara genom att äga ditt larm. Allt du behöver göra är att svara på fyra enkla frågor!

Redo för ett nytt larm?​

Fyll i ditt telefonnummer för prisförslag. Någon av våra trevliga medarbetare återkommer till dig inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Svenska Alarm

Den nya generationens larmbolag.

Vi tar hand om allt ifrån uppsägning och nedmontering av ditt gamla larm till installation och driftsättning av ditt nya.

Vi tar hand om allt ifrån uppsägning och nedmontering av ditt gamla larm till installation och driftsättning av ditt nya.

Vi tar hand om allt ifrån uppsägning och nedmontering av ditt gamla larm till installation och driftsättning av ditt nya.

Bli en del av Svenska Alarm.

Senaste nytt
iStock_000020302760XLarge

Hotet mot säkerheten på nätet

Det finns något du kan göra för att skydda dig själv, dina anställda, dina kunder och ditt företag. Tänk på det här..

Informationstekniken finns idag överallt. Mer än någonsin litar vi på möjligheten att snabbt kunna få tillgång till information genom olika källor, ansluta oss till nätet via olika sätt och förbli uppkopplade. Med all denna nya teknik finns också en ny och vanlig fara, nätattacken.

 

Hotet mot säkerheten på nätet

 

Nästan varje dag kan vi läsa eller höra talas om nätattacker med allt från globala banker och affärsverksamheter till lokala detaljhandlare, offentlig verksamhet eller privatpersoner som måltavlor.

 

Så sprids hotet på nätet

Virus, hacking, trojaner, Keylogger, identitetsstöld, social engineering, Denial of Service (DoS) attacker, Botnet, sabotageprogram m.m. är alla olika typer av nätattacker. Dessa sträcker sig från “scriptkiddies” som vill veta om de kan använda ett program för att få fri internet-tillgång till organiserade kriminella syndikat som försöker tjäna pengar på dig eller din verksamhet. Nätattacker är begränsade bara av den påhittighet som finns hos utförarna.

Det är troligt att en nätattack eller ett intrång i din informationssäkerhet kommer att utsätta dig för en eventuell förlust av data, tystnadspliktsöverträdelser, processer rörande sekretessbrott, en mardröm beträffande goodwill och anseende, lagstiftning, identitetsstöld, omätbara kostnader avseende konkurrenskraft och rykte, höga kostnader för juridisk hjälp och rekonstruktion, förlorad inkomst och produktion och kanske till och med straffrättsliga förfaranden. Till syvende och sist så kostar de här attackerna pengar och frustration för de människor och företag som drabbas.

 

Hotet mot företag på nätet

Många företag och personer gör oavsiktligen sig själva mer sårbara i produktivitetens och effektivitetens namn genom att ägna sig åt osäkra aktiviteter på internet, t.ex. genom att använda konsumentprodukter som Dropbox eller andra molntjänster. Medan många av dessa tjänster kan användas på ett säkert sätt är det ofta bekvämlighetsfaktorn som styr de flesta användare och de ignorerar säkerhetstänkandet som borde vara en viktig del av beslutsprocessen.

Medan uppmärksamheten från media gjort att förståelsen för riskerna ökat är många företag inte medvetna om att de har en skyldighet att ta till lagstadgade åtgärder för att informera kunder om kundernas eventuella exponering vid ett intrång. Dataintrångsanmälningslagar är omfattande och, även om de inte är tillämpliga i Sverige, kan de påverka ditt företag. Det finns lagar i västvärlden som ålägger dig skyldighet att göra en dataintrångsanmälan helt enkelt för att det görs affärer med företag eller privatpersoner i stater med dataintrångslagar. Om ett företags kunder finns utomlands kan internationella sekretesslagar gälla och åtgärder behöver vidtas. Om ditt företag är ett noterat bolag har tillsynsmyndigheter som US SEC och den svenska Finansinspektionen lagar och regler som måste följas.

Uppkomsten av lagar angående intrångsanmälan, regler och föreskrifter, är det direkta resultatet av att företag drabbats av kostsamma och pinsamma krascher. Några exempel bara från 2011. Sony PlayStation Network drabbades av ett intrång som blottade e-post, namn och i vissa fall kreditkortsinformation för över 77 miljoner användare. Digitalspeldistributören Valve tillkännagav att de under en tid haft en säkerhetsläcka inom deras Steam databas som blottade information innehållande användarnamn, lösenord, köpare av spel, e-postadresser, fakturaadresser och krypterad kreditkortsinformation. Health Net rapporterade om ett intrång som avslöjade personlig information för 2,7 miljoner nuvarande och tidigare försäkringstagare. CitiGroup uppskattade att 2,1 miljoner kortinnehavare fick sin kortinformation avslöjad.
Eftersom medierapporteringen om nätsäkerhetsincidenter domineras av stora företag och statliga organ så försummar de att påpeka att små och medelstora företag är favoritmåltavlor. För nätbrottslingen är de den lägsta av lågt hängande frukt. År 2011 uppskattas det globalt att över 10 000 små och medelstora företag gick i konkurs som ett resultat av säkerhetsläckor. En komplett ominstallation för ett 10-personersföretag kostar mellan 500 000 – 1 000 000 kronor i direkta kostnader.

 

Säkerheten på nätet

Symantecs undersökning 2011, SME Disaster Preparedness Survey, fann att fastän små och medelstora företag är i riskzonen så har de inte katastrofberedskap som prioritet förrän de drabbats av en katastrof eller förlust av data. Resultaten visar att många små och medelstora företag inte förstår vikten av katastrofberedskap. Hälften av dem som svarade hade ingen åtgärdsplan och 41 % sade att det aldrig fallit dem in att sammanställa en plan. De återstående som svarade förklarade att katastrofberedskap inte är prioriterat för dem. Men för små och medelstora företag är en återhämtning från en intrångsincident kostsam. Beredskap må kosta pengar men det kan rädda ditt företag!
Hur går du till väga vid en intrångsincident? Konsultera en expert! Din IT-administratör eller konsult som du brukar anlita för vilket annat datorproblem som helst är förmodligen inte den expert du kan förlita dig på. En nätsäkerhetsspecialist arbetar med ett team som har kunskap inom områdena teknik, juridik och försäkringar, han kan hjälpa dig att sänka dina kostnader och minska de negativa effekterna av en intrångsincident. Det finns något du kan göra för att skydda dig själv, dina anställda, dina kunder och ditt företag: Planera, träna och granska.

 

Säkerhetstips

1. Förbered och upprätthåll en nätsäkerhetsplan som fokuserar på förebyggande åtgärder, lösningar och återställande. Kom ihåg att nätsäkerhet inte bara är teknik. Tänk på dina anställda, kunder och säljare samt på lagar och förordningar. Att hålla detta dokument aktuellt och att regelbundet träna nyckelpersoner i din verksamhetär nyckeln till framgång.

2. Förbered och upprätthåll en katastrof- och återställandeplan för företaget. Det är den process genom vilken du återupptar din normala verksamhet efter en förstörande incident. Hur går du vidare vid ett angrepp och hur handhar du beslutsfattande, verksamhetens kontinuitet, dina relationer utanför företaget, försäkringar och rättsliga krav? Ett företag kan inte förutse och ställa upp regler för varje enskild händelse men denna plan gör det möjligt för företaget att snabbare återhämta sig.

3. Försäkra dig om att din plan täcker din verksamhet, dina anställda och dig själv både ekonomiskt och rättsligt. Säkerställ att dina kontrakt, dina försäkringar och dina anställda är skyddade genom att ha dina papper i ordning så du inte drar på dig onödiga kostnader när du ställs inför ett intrång. Idag erbjuder de flesta försäkringsgivare paket för att hjälpa små och medelstora företag överleva de förödande resultaten av ett intrång. Notera dock att även om man har allt detta så är processer och förfaranden för skaderegleringen ett arbete för ditt juridiska team.

4. Regelbunden granskning. Tekniken gör att saker och ting förändras mycket snabbt. Det som var tillräckligt bra förra året är kanske inte tillräckligt bra nu. Att årligen titta igenom dina kontrakt, säkerhetssystem, säkerhetsrisker, planer och riktlinjer kan förmodligen rädda ditt företag om något går fel.

Fall inte i den vanliga fällan att tro att du har mer på plats än du har. När det gäller intrångsberedskap var noga med att undvika de vanligaste fallgroparna; brist på förståelse, orealistiska förväntningar, ditt eget ego samt dina säljares ego. Att anlita det rätta expertteamet kommer att spara dig tid, pengar, säkerställa att du har rätt nivå på säkerheten och att ditt företag möter försäkrings- och myndighetskrav.

 

Hotet mot säkerheten på nätet

En ökande andel av bolag kräver att det företag som de anlitar som entreprenör, oavsett hur litet det är, ska ha ett digitalt skydd på plats. Detta gäller särskilt inom hälsovård samt den rättsliga och finansiella tjänstesektorn, där sekretesslagarna för konsumenten har stärkts.
Förbered ordentligt och begränsa din sårbarhet mot hotet mot säkerheten på nätet innan ditt företag attackeras. Att vidta försiktighetsåtgärder mot nätbrottslingar är inte bara ett skydd för verksamheten utan kan också vara ett krav eller en möjlighet för att få nya kunder.

 

Texten är skriven av Av Wayne Wolder och Carl Sjöstedt

Smiling Father, Mother and Son Pet and Play with Smooth Fox Terrier Retriever Dog. Sun Shines on Idyllic Happy Family with Loyal Pedigree Dog have Fun at the Idyllic Suburban House Backyard
100% rabatt år 1
Du sparar 2 100 kr

Erbjudandet gäller vid köp av ett nytt larm t.o.m. 31 aug.

Sommarkampanj

Larmtjänst för 0 kr första 12 månaderna.

Våra smarta funktioner revolutionerar branschen. Du får full kontroll över ditt hem samtidigt som vi värnar din integritet. Självklart arbetar vi med produkter och tjänster utvecklade i Sverige och EU.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Du kan också nå oss direkt via chatt, e-post eller telefon.

vaktare nu svenska alarm
100% rabatt år 1
Du sparar 2 352 kr

Erbjudandet gäller vid köp av ett nytt larm t.o.m. 31 aug.

Sommarkampanj

Larmtjänst för endast 0 kr i månaden första året

Våra smarta funktioner revolutionerar branschen. Du får full kontroll över ditt hem samtidigt som vi värnar din integritet. Självklart arbetar vi med produkter och tjänster utvecklade i Sverige och EU.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Du kan också nå oss direkt via chatt, e-post eller telefon.

Kom igång med kamera-bevakning på ett kick!

Fyll i ditt telefonnummer för prisförslag. Någon av våra trevliga medarbetare återkommer till dig inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Du kan också nå oss direkt via chatt, e-post eller telefon.

Kom igång på ett kick!

Fyll i ditt telefonnummer så ringer någon av våra trevliga medarbetare till dig inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Du kan också nå oss direkt via chatt, e-post eller telefon.